Calculați costul importului unei mașini

Accize auto 2022

La importul autoturismelor în Republica Moldova, accizele se percep în funcție de tipul motorului, de capacitatea cilindrică și anul de fabricaţie a acestuia.

De la 1 ianuarie 2021, în Moldova, se pot importa maşini fără limită de vârstă. Interdicția de import a mașinilor cu vârstă mai mare de 10 ani a fost eliminată.

Accizele pentru autoturismele cu sisteme electrice

Tipul sistemului electricReducerea accizei
Micro Hibrid / Hibrid ușor0%
Hibrid25%
Hibrid plug-in50%
Electric100%

Accizele pentru autovehiculele de epocă

Autovehiculele de epocă (mai vechi de 30 de ani) sunt clasificate ca autoturisme de epoca si se supun unor accize speciale ce se calculeaza in baza varstei autovehiculului.

Varsta autoturismului (ani)Acciza (lei)
De laPână la

Accizele pentru autoturismele de lux

Autoturismele a caror valoare în vamă constituie 600 mii lei şi mai mult sunt clasificate ca autoturisme de lux si se supun unei accize suplimentare.

Valoarea în vamă a autoturismelor (lei)Cota accizei suplimentare (%)
De laPână la%

Persoanele cu dizabilități ale aparatului locomotor pot importa, o dată la 5 ani, cu scutire de plata accizelor, un mijloc de transport destinat transportării lor, clasificat la poziția tarifară 8703 (cu capacitatea cilindrică a motorului de până la 2500 cm3 inclusiv), indiferent de termenul de exploatare, conform prevederilor Codului vamal, ale Codului fiscal și ale Legii nr. 1380/1997 cu privire la tariful vamal. După expirarea termenului de 5 ani de la data beneficierii de scutirea respectivă, beneficiarilor din rândul persoanelor cu dizabilități ale aparatului locomotor li se permite comercializarea mijloacelor de transport respective.

Calculator de accize

Specificațiile mașinii
Mașină specifică
Completați toți parametrii mașinii necesari pentru a calcula taxa de import.
cm3
Install the icar application on your device to get the best experience